2021. 08. 4. szerda

Domonkos, Dominika
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF

Együtt gyalázta meg az MSZP és az LMP Pongrátz Gergely emlékét

A Jobbik kezdeményezésére és a kormánypártok előterjesztésé​re a józsefvárosi önkormányzat tegnapi ülésén elfogadta a Corvin köz egykori legendás hősének, Pongrátz Gergelynek posztumusz díszpolgárrá avatását. A szavazáson gyalázatos módon nemmel szavazott az MSZP és tartózkodásával nem támogatta az indítványt az LMP. Az MSZP-nek a bolsevik rémuralom melletti kiállásán nincs mit csodálkozni: a párt immár sokadszorra bizonyította be, hogy képtelen a megújulásra és az európai politizálásra. Az LMP pedig láthatóan már a fővárosban sem tudja, hogy mit akar igazából: nem olyan régen még a Fidesszel lepaktálva biztosította a kétharmadot az alkotmánybírók megválasztásánál, most pedig a Sztálint díszpolgárrá fabrikálók szellemi örököseivel rúg páros lábbal a legnagyobb 56-os szabadságharcos emlékébe.

Pongrátz Gergely vezetése alatt a legkülönfélébb emberek harcoltak egy célért. Polgárok, munkások, parasztok, értelmiségiek,  férfiak és nők, fiatalabbak és idősebbek egyaránt. Mindannyian a magyar nép tagjaiként küzdöttek az idegen helytartók és magyarországi újdonsült uraik ellen. Ma a nép pártján álló Jobbik ápolja és hordozza a Corvin köz egykori parancsnoka, Pongrátz Gergely emlékét, nemzeti néppártként képviselve minden magyar ember szabadság és függetlenség iránti vágyát.

Dúró Dóra,országgyűlési képviselő, Budapest 6. sz. választókerület elnöke és Pintér Attila, a Jobbik VIII. kerületi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum