2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Egymilliós lakhatási támogatás mellett béremelésre már nem jut?

Több mint egymillió forint lakhatási támogatást kapott tavaly a Miskolc Holding vezérigazgatója, eközben a közlekedési dolgozók háromezer forintos béremelésért is sztrájkolni kényszerülnek. Minderről Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője beszélt hétfőn.
A politikus elmondta, a Jobbik közérdekű adatkéréssel fordult a Miskolc Holdinghoz, ennek során derült ki, hogy az önkormányzati vagyonkezelő vezérigazgatója tavaly több mint egymillió forint lakhatási támogatást kapott annak ellenére, hogy a havi fizetése is közel egymillió forint. Eközben a holding háromezer dolgozója – akiknek a fizetése több mint 10 százalékkal marad el az országos átlagtól – azt a háromezer forintos béremelést sem kapta meg, amit a városvezetés megígért a 2015-ös évre, mondván a cégcsoport fizetési gondokkal küszködik.

A jobbikos képviselő szerint ezek után senki sem csodálkozhat azon, hogy a közlekedési dolgozók úgy döntöttek, ha kell a sztrájk eszközét is bevetik, hogy rákényszerítsék a városvezetést ígéretük betartására.

„Ha a vezérigazgatónak jut több mint egymillió forint lakhatási támogatás, jusson a dolgozóknak is 3 százalék béremelés” – fogalmazott Jakab Péter. A politikus felidézte a Fidesz frakcióvezetőjének szavait, aki nemrég úgy nyilatkozott: „Szárnyal a miskolci gazdaság!” Ha ez így van, fizessék ki a dolgozók 2015-ös béremelését, ellenkező esetben a sztrájkért minden felelősséget a Fidesznek kell viselnie – nyomatékosította a Jobbik frakcióvezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…