2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Egyenlő bánásmódot minden miskolcinak!

Egyenlő Bánásmód Hatóság- elég fura nevű szervezet és jó, hogy van ilyen.
Sokan nem tudják, mire fel van, csak akkor lehet fontos, ha bajba kerülünk. Mint ahogy azok a miskolciak, akiket Kriza és csapata üldöz, most érezhetik, nincsenek egyedül. És ezt a fura nevű szervezetet 2003-ban törvény hozta létre, még az EU csatlakozás előtt.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a legújabb döntésével, immár a magyar törvények értelmében ítélte el Kriza Ákos és csapatának tevékenységét. Ők a negyedik figyelmeztetést adták le: az EU igazságüggyel foglalkozó biztosa, EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnöke és Székely László ombudsman után ez a szervezet ítélte el – mit ítélte, büntette meg – Városunk Vezetését.
És ezzel szemben nem lehet érvelni azok aláírásával, akik szeretnék, ha nem lennének nyomortelepek Miskolcon.
Ugyanis vannak törvények, melyeket nem népszavazással, tömegakarattal fogadnak el (ilyennek mondják az adótörvényeket), de azok a normák is ide tartoznak Európában és a világ más részein is, melyek az egyenlő bánásmódot garantálják polgáraiknak.
És ezt a törvényt, ennek normáit sértette meg Kriza Ákos.
Miért gondoljuk ezt:
Kriza Ákos a nyilvánosság előtt a határozott vezetőt szerepében tetszeleg, de a gőg és az indulatok már annyira elvakították, hogy nem hajlandó észrevenni mások javaslatát, csak és kizárólag a saját feje után megy. Bár pontosan tudnia kellene milyen az, mikor valakit azért üldöznek mert ilyennek vagy olyannak született. Jobban tudja (kellene tudni) bármelyikünknél milyen az, mikor azért kell elhagynia az otthonát mert „más”. Több mint egy éve Kriza és csapata úgy kezdte el formálni, faragni a miskolci rendeleteket, hogy a város legszegényebbjeit elűzze a városból mivel elképzelésük sincs arról mit és hogyan kellene csinálni. Ezzel nem azt mondjuk, hogy jó az, ahogy van a számozott utcákban vagy a város bármely szegreált részén. De nem dózerrel és deportálással kell megoldani a kialakult helyzetet. Arrogancia és agresszió jellemzi ezt a városvezetést.
Azt is felháborítónak tartottuk, ahogy arra válaszolt azon az ominózus közgyűlésen mikor kifejtettük aggályainkat a rendelet-módosítással kapcsolatban. Most viszont miskolci polgárként szégyelljük magunkat hogy ilyen vezetése van városnak. Az elmúlt hetekben Székely László ombudsman felhívta a figyelmét arra, hogy az intézkedései nincsenek összhangban sem a magyar alaptörtvénnyel, sem az EU alapnormáival. Kriza a rá jellemző, szokásos módon, stílusban üzent az alapvető jogok biztosának, hogy nem érdekli mit mond, Ő akkor is folytatja a kitelepítést és a bontást. Azon túl, hogy esze ágában sincs meghallani azokat intelmeket, hogy ez nem európai demokratikus államhoz illő módja a probléma megoldásának. Még a polgármesterként tett esküt sem tekinti magára kötelezőnek, hisz ennek szövegében benne van az is, hogy „fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; „ Pontosan erre hívta fel a figyelmet Székely László. De úgy tűnik ez a polgármester már mindenek felett áll. Ugyancsak aggályát fejezet ki Vera Jourova az EU igazságüggyel foglalkozó biztosa is de ugyan az a válasza mint az ombudsmannak. Szégyellem, hogy ilyen a város vezetése. Miskolc korábban a „Nyitott Kapuk” város volt. Nyitott és befogadó! Most is a nyitott kapuk városa csak polgármester mutat rá, hogy arra van a kijárat. Ha cigány vagy arra a kapu, ha szegény vagy arra a kapu, ha úgy gondolod több vagy mint egy összeszerelő operátor arra a kapu. Szégyen az is, hogy az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 12. és 13. pontját is sérti Kriza működése de ami megalázó miskolciként, hogy a 14. pont alapján politikai menekült státuszt kérnek miskolci polgárok más államoktól, hogy nyugodtan tudjanak élni.
Az előző uniós ciklus elején el kellett készíteni az integrált városfejlesztési stratégiát, melynek kötelező része az antiszegregációs terv. Ez a dokumentum határozza meg azokat a lépeseket ami ahhoz szükséges, hogy a városban meglévő nyomortelepeket fel lehessen számolni európai módon. Ezt a polgármester és bandája egyáltalán nem tartotta be. Egy idő után már arra sem volt hajlandó, hogy a közgyűlés elé terjessze az erről szóló beszámolókat. A most kezdődő újabb uniós ciklusban a pénzszerzés érdekében Miskolc meghatározta a következő hét évre programját. Mivel városunkban a számozott utcákon kívül számos szegregátum található így kötelező volt elkészíteni az újabb antiszegregációs tervet.  A közgyűlés elfogadta, ez Kriza Ákosra nézve helyi törvény. Azonban a történések után aggályos számunkra, mit tart be ebből, hiszen az előzőt sem tekintette irányadónak, nem törődik az unió és a magyar kormány által elfogadott roma stratégiával, az alaptörvénnyel, és fittyet hány az ENSZ egyezményekre is.

dr. Tompa Sándor                             Varga Gergő
Demokratikus Koalíció Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum