2022. 09. 27. kedd

Adalbert
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF

dr. Zsiga Marcell közleménye

dr. Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere az alábbi közérdekű közlemény szó szerinti közlését kéri válaszul Varga László MSZP-képviselő által elmondottakra:

Közlemény

Szomorúan vettem tudomásul, hogy Varga László is beállt a demagóg MSZP-s képviselők táborába, akik az MSZP kettészakadásának árnyékában kétségbeesett sajtónyilatkozatokat tesznek.
Varga László sem erkölcsi, sem politikai alapon nem kérhet semmit számon a jelenlegi sportpolitikán, hiszen nekik egyáltalán nem is volt ilyen.
Varga László elfelejti, hogy akkor, amikor 2010-ben, a 100 esztendős jubileumi évben, diósgyőri sálba bújt a bukósisakos MSZP-s polgármester, hagyták kiesni a DVTK-t az első osztályból. Gyökeres változást követően – a DVTK a megújult sportpolitikának és egy széleskörű összefogásnak köszönhetően – 2011-re visszajutott az NB I-be, napjainkban pedig a csapat a diósgyőri aranycsapat korszakát idézi, s küzd a nemzetközi kupaszereplés lehetőségért, valamint a játék és a szórakoztatás öröméért.
Varga László talán szándékosan elfelejti, hogy jelen pillanatban is munkálatok zajlanak a diósgyőri stadion környékén, az önkormányzat közreműködésével több új edzőpálya is épül 305 millió forintból, ezzel is fejlesztve a diósgyőri labdarúgást és az utánpótlást.
Varga László talán elfelejti, hogy az MSZP-s korszak alatt tönkretett miskolci kosárlabdasportot is újjáélesztettük.
Varga László azt is elfelejti, hogy a városvezetés megteremti egy tradicionális magyar sportág, a vízilabda kibontakozásának lehetőségét.
Varga László talán szándékosan elfelejti, hogy az Orbán-kormány kedvező döntése szerint a társasági adóból több, mint 500 millió forinthoz juthat a miskolci labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, kézilabda és vízilabda.

Mi valóban a miskolci sportért dolgozunk, felelős, megtervezett stratégia mentén.

dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő
Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek