2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Dr. Brenner Koloman: Zárjon be az internet?

A NER-kegyelt biztonságpolitikai megmondóember, Földi László szerint igen: mint a propagandaadóvá silányított Kossuth Rádióban elhangzott szavai mutatják, az internet lekapcsolása a Fidesz univerzumában működők számára nem abszurd gondolatként, hanem társadalmi problémák megoldásaként merül fel. Természetesen nem egyedi ötletről beszélünk, elvégre Észak-Korea saját, szigorúan cenzúrázott hálózata sem kapcsolódik a világhálóra és állítólag Oroszország is készen áll arra, hogy lekapcsolódjon az internetről.

Egy olyan korban, amikor az internet, a közösségi média, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia egyre gyorsuló fejlődésen megy keresztül és ezáltal egyre nehezebben követhető az a változás, amit mindez előidéz, egy európai ország számára végzetes lehet, ha keleti diktatúrák módszereiből merítenek ihletet akár szakértők – mint amilyennek Földi Lászlót is nevezik – akár miniszterek, mint Varga Judit a közösségi média korlátozásáért folytatott hadjáratával.

Akár tetszik a fideszes elvtársaknak, akár nem, Magyarország Európához tartozik, a magyar polgárok elkötelezettek az európai értékek mellett és nekünk, döntéshozóknak ezen értékek mentén az ő jólétüket és szabadságukat kell szolgálnunk. Erről szól a készülő Európai Digitális Stratégia és a néppárti Jobbik internetes ombudsman intézményéről szóló javaslata is – mert mi 21. századi konzervatív pártként nem cenzúrával és nem digitális vasfüggönnyel, hanem 21. századi megoldásokkal védjük a magyar polgárok jogait és 21. századi megoldásokat keresünk az előttünk álló új kihívásokra. A tárgyalóasztal mellett, nem pedig azt felborítva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…