2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Döbbenetesen Arcátlan Közpénzszórási Központ

A Jobbik határozottan elutasítja azt a gyakorlatot, hogy miközben komoly állami megrendelések híján a még vegetáló hazai buszgyártók is lassan elsorvadnak, addig egyes közlekedési központok nem sajnálják a közpénzt külföldi, használt járművek beszerzése esetén. A hajdan virágzó hazai buszgyártás termékei nemcsak a vasfüggönyön innen voltak sikeresek, hanem nagyon sok esetben a vasfüggönyön túl is felfigyeltek rájuk a piacok. Csakhogy miközben elhal a korábban beharangozott nemzeti autóbusz­program, azalatt teljesen kivérzik az egykor méltán híres hazai buszgyártás is.

A kormányzati propaganda szerint az újraiparosítás a gazdaság egyik sarokköve, éppen ezért nemzetgazdasági szempontból is megmagyarázhatatlan, hogy sorra-rendre a külföldi cégeket juttatják zsíros megrendelésekhez. Ennek a felháborító gyakorlatnak a jellegzetes példája a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK) járműbeszerzési tendere, amelynek ügyében a szakszervezet – azóta a cégtől kirúgott – vezetője 2015. január 12-én ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést is tett.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tartsa szem előtt azt a fontos gazdaságstratégiai célt, amely szerint a járműpark megújítását célzó beruházások járjanak együtt a hazai gyártókapacitás felélesztésével, a hazai gyártók fokozott támogatásával.

Ander Balázs országgyűlési képviselő és Samu Tamás Gergő regionális igazgató, Békés megyei frakcióvezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…