2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK:Egyenesen Budapestért! – Kálmán Olga

Egyenesen Budapestért! – ezt ígérem a budapestieknek. Amikor megkérdeznek, hogy ez mit jelent, akkor a válaszom egyszerű: Budapestből európai otthont csinálunk.
Mindannyiunknak van véleménye városunkról. A vezető dolga – és én ezt vállalom -, hogy közösen olyan európai várost csinálunk Budapestből, ami nem csak lakóhelyünk, hanem otthonunk is. Az ember hazamegy, ha biztonságban akar lenni. A mi életünket ma leginkább az veszélyezteti, hogy amikor a legnagyobb a szükség, amikor betegek vagyunk, akkor érezzük magunkat a legkiszolgáltatottabbnak. Sokszor nem tudjuk szeretni egyébként szerethető városunkat sem, mert piszkos és rendezetlen. Naponta bosszankodunk, hogy lehetetlen kényelmesen közlekednünk és parkolnunk. Ezért programomnak 3 részéből egyenként 3 fontos intézkedést fogok most Önöknek kiemelni. Hogy értsék és érezzék, otthont teremteni a városból egyenes, bátor intézkedéseket igényel. Én intézkedni fogok.

És akkor most jöjjön a 3×3 első intézkedés:

Egészségügy: Három számot jegyezzenek meg! 5-15-25

– 5 percen belül tudjak időpontot foglalni a szakrendelőbe
– 15 percen belül találjak egy ügyeletes patikát
– 25 percen belül kapjak ügyeleti ellátást a nap bármely szakában

1. A főváros telefonos ügyfélszolgálatot hoz létre, amely az összes szakorvosi rendelőbe szóló vizsgálati időpont kiosztását koordinálja. Ma nemcsak a vizsgálatra kell heteket vagy hónapokat várni, hanem arra is, hogy egyáltalán időpontot kérjünk. Órákon vagy akár napokon át kell telefonálgatni, hogy valamelyik rendelésre bejussunk. Ennek vége! Saját kézbe vesszük a vizsgálati időpontok szervezését.
2. Elfogadhatatlan, hogy az éjszaka közepén akár egy fájdalomcsillapítóért, vagy az ügyeleten felírt antibiotikumért utazgatni kelljen a fővárosban, sok esetben egy beteg kisgyerekkel a karunkon, hogy egy ügyeletes patikát találjunk. Kerületenként a 15 perces távolságban elérhető gyógyszertárak nyitvatartásának megszervezését, a többletköltségek biztosítását a főváros vállalja magára, egyeztetve a gyógyszertári szakma képviselőivel.
3. Az ügyeleti orvosi ellátás egyetlen hálózatba szervezését a főváros vállalja magára. Ehhez komoly szakmai tudás kell, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársainál megvan. A nap bármely szakában, ha valaki az otthonában orvosi ellátásra szorul, egyetlen telefonszám felhívása után, a tünetei elmondása alapján a mentőszolgálat munkatársai fogják eldönteni, hogy a beteg háziorvosát, vagy a mentőket riasztják, esetleg otthoni fájdalomcsillapítást javasolnak. Az ezzel járó többletköltségeket a főváros biztosítja a mentőszolgálatnak. A kerületek által üzemeltetett, leterhelt éjszakai felnőtt- és háziorvosi gyermek ügyelet megszervezését is ez a rendszer biztosítja. Senki nem maradhat ellátás nélkül!

Köztisztaság: Három dolgot jegyezzenek meg! naponta-hetente-havonta

– naponta fel fogjuk mosni az aluljárókat
– hetente fel fogjuk mosni az utcákat
– havonta 10 BKV buszt elektromosra cserélünk

1. 2. Az otthonunkat tisztán tartjuk, kitakarítjuk, felmossuk. Hogy van az, hogy a mindannyiunk közös otthonát, Budapestet viszont elönti a piszok, a por? Hogy akarjuk otthon érezni magunkat, ha a közös otthonunk rendezetlen, gazdátlan? Ennek vége! Visszaköveteljük a Nemzeti Kukaholdingtól azt az évi 2 milliárd forintot, amit a budapestiek befizetett szemétszállítási díjából elvett. Ebből az összegből végre a saját életterünket tehetjük jobbá, élhetőbbé. Tiszta, rendezett városban szeretnénk élni!
3. Elég a roncsderbiből! A klímaváltozás, a környezetszennyezés nem a jövő, hanem a jelen problémája. A Tarlós István vezette főváros, a világ összes használt buszát összevásárolta az elmúlt években. Azonnal közbeszerzést írunk ki az új, elektromos buszok beszerzésére, és nem kötünk kompromisszumokat. Ez a mi életünk, a miénk és a gyerekeinké. A BKV tulajdonában lévő, környezetszennyező ezer buszt hónapról-hónapra lecseréljük.

Közlekedés: Három dolgot jegyezzenek meg: ingyenesen- készpénzmentesen- kényelmesen

– ingyenes lesz a tömegközlekedés 18 év alatt
– készpénzmentessé tesszük a parkolást
– jövő nyárra légkondicionájuk a felújított 3-as metrót

1. Nem szlogenekben gondolkodom, ha a családokról van szó, hanem cselekszem. Minden erőmmel azon leszek, hogy megszépítsem, megkönnyítsem és jobbá, olcsóbbá tegyem a budapesti családok életét. Az általános iskolás és gimnazista gyerekek ingyen használhatják a BKV járatait. Ez közel 6 millárd forint bevételkiesést jelent a fenntartásban, de ha a kormány komolyan gondolja a családok támogatását, akkor ezt az összeget ki kell pótolnia a BKV fenntartásában. Amelyet egyébként is csak nagyon szűkmarkúan mér, és melynek működési költségét inkább az utazókkal fizettet meg.
2. Elég a parkolási mutyiból! Mi fizetünk, és ebből gyanús hátterű cégek, pártok képviselői gazdagodnak meg? A fővárosi parkolás a főváros kezébe kerül, vége a pénzlenyúlásnak!
3. A jelenlegi város és a jelenlegi kormány képviselői bizonyára sosem tapasztalták, hogy milyen a felújított 3-as metró szerelvényein utazni a nyári kánikulában. Velünk ne hazárdírozzanak! Ők döntöttek, majd beültek a kényelmes szolgálati autóba, mi pedig dunsztolódhatunk a fullasztó, levegőtlen metrókocsikban. Levelet írtam a legnagyobb klímagyártó cégeknek, hogy megtudjam milyen technológiával, mennyi pénzből oldható meg a 3-as metró klimatizálása.

2019 nyarán már nem fognak fulladozni az utasok a 3-as metrón, és nem fog fulladozni a porban, koszban a város, ha most októberben végre saját kezébe veszi a sorsát.
Döntsünk mi a saját életünkről, a saját otthonunkról, a mi Budapestünkről!
Én ezt képviselem, egyenesen Budapestért!

https://www.facebook.com/dk365/videos/429571707594922/

https://dkp.hu/uploads/docs/10/183/ko_programfuzet_2019_web.pdf

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …