2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK:Dokumentum bizonyítja: A járvány alatt csökkentik a COVID-osztályon dolgozók bérét

DK:Dokumentum bizonyítja: A járvány alatt csökkentik a COVID-osztályon dolgozók bérét

Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat.  Egy birtokunkba jutott levél azonban cáfolja ezt: a dokumentumban a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a kórház COVID-osztályos dolgozóit, a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy csökkentik a fizetésüket. A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, hogy a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket. Az igazgató szó szerint úgy kezdi levelét, hogy “Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány még a járványból sem tanul és folytatja a magyar egészségügy leépítését. A DK szerint nem csökkenteni kell a béreket, nem ígérgetni kell, hanem meg kell duplázni az egészségügyi dolgozók fizetését! A tapsból nem lehet megélni, csak a méltányos fizetésből, ezek az emberek, orvosok, ápolók, beteghordók, asszisztensek és mentősök megérdemlik, hogy végre megbecsüljék őket! Ha a kormány folytatja az egészségügy leépítését, az beláthatatlan következményekkel járhat egy esetleges veszélyesebb második hullámban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum