2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK:A pedagógusok szabadsága és méltó elismerése nélkül nincs jó oktatás

A Demokratikus Koalíció köszöni azt a munkát, amit az óvópedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok és az őket segítő szakemberek végeznek gyermekeinkért és az egész országért.  Valljuk, hogy a sikeres oktatáshoz elengedetlen, hogy felkészült és tisztességesen megfizetett pedagógusok foglalkozzanak a diákokkal, és megfelelő szabadságot és támogatást kapjanak a munkájukhoz.
Bár a pedagógusok elszánt ellenállása néhány kérdésben meghátrálásra késztette a kormányt, a lényeg nem változott ebben a tanévben sem. Az oktatásban merev bürokratikus szabályrendszer és a feldarabolt KLIK adminisztratív vízfeje nehezíti a munkát és korlátozza az óvodák, iskolák és a pedagógusok önállóságát. A kormány döntései kiszámítatlanok és átgondolatlanok. A kapkodás, a szabályok állandó váltogatása nemcsak a diákok számára rendkívül hátrányos, hanem a pedagógusokra is nagy terhet ró. A nagy hangon hirdetett béremelésről mára kiderült, hogy csak alig csökkentette a pedagógus bérek lemaradását.

A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa programja helyreállítja az óvodák és iskolák szakmai önállóságát, a tanítás szabadságát, a pedagógus hivatás méltóságát. Az oktatási költségvetési támogatásának növelésével fedezetet teremt az intézmények felújítására, korszerűsítésére, és arra, hogy az oktatásban dolgozók bére öt év alatt ötven százalékkal emelkedjen.

Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek