2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Vonják vissza a Lex Mészárost!

A jövő évi adóügyi módosító csomag „növekedési adóhitel” nevű rendelkezése lehetővé teszi,hogy azok a vállalkozások, amelyek ötszörösére növelik adózás előtti eredményüket,késleltetve fizethessék ki adóterheiket. Ilyen mértékű hirtelen gazdagodásra 2010 óta csak a Fidesz kiskirályai,például Mészáros Lőrinc vagy a nemzet fővilágosítója,a miniszterelnök veje,Tiborcz István képesek.
Amíg idén már a kereskedőktől a taxisokon át a fodrászokig mindenkinek a NAV-hoz bekötött online pénztárgéppel kell rendelkeznie, addig a nagy fideszes közpénzszivattyú haszonélvezői ráérnek az adófizetéssel. Ez Andy Vajna áfamentes kaszinóbiznisze után újabb példája annak, hogy mióta a maffiakormány oligarchái gazdagodnak, a miniszterelnök nem forgolódik álmában az „extraprofit” miatt. A Fidesz baráti közbeszerzési rendszerének baráti nyertesei most már tehát az adófizetésnél is baráti feltételeket kapnak a több milliárdos közpénzvagyon bezsebelése után.

A Demokratikus Koalíció szerint a gátlástalanság netovábbja, hogy pont a legnagyobb közpénznyertesek kapnak adófizetési kedvezményeket, miközben a NAV bármikor vasszigorral csaphat le az agyonadóztatott magyar gazdaság bármely cégére. A DK követeli, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a Lex Mészárost!

A DK szerint egy európai demokráciában elképzelhetetlen, hogy egy kormány folyamatosan kivételezzen a saját gazdasági klientúrájával, ezért minél hamarabb előrehozott választásokra van szükség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek