2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Valós tájékoztatást a menekültügyről a kormány hazugságai helyett!

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz az ötvenes éveket idéző stílusban rágalmazza a Magyar Helsinki Bizottságot, mert az nyilvánosságra hozta azt a tényt, hogy a Magyarországra érkező menedékkérők 40%-a kimondottan háborús övezetekből, főleg Afganisztánból, Szíriából és Irakból érkezett az elmúlt évben.
Maga a miniszterelnök még azt is tagadta, a debreceni befogadó állomáson menekültek élnek, miközben a hivatalos adatok szerint a táborban 770 menedékérő vár menekültügyi kérelme elbírálására.

Ezek az esetek is mutatják, hogy a magyar kormány továbbra is ellenségként kezeli a független civil szervezeteket, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a magyar közvélemény ne értesüljön a bevándorlással és menekültüggyel kapcsolatos tényekről. A valósággal hadilábon álló kormányra nem lehet rábízni a problémák megoldását segítő uniós támogatások kezelését sem.

Éppen ezért kezdeményeztem, hogy az Európai Bizottság biztosítsa a magyar közvélemény tájékoztatását a migrációval kapcsolatos tényekről, és garantálja azt, hogy a menekültüggyel kapcsolatos európai források közvetlenül, a kormányt kikerülve érjék el a céljukat. Szintén kezdeményeztem azt, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy milyen forrásokat vett eddig igénybe Magyarország a debreceni tábor fejlesztésére, és mekkora összeget kellene visszafizetnie, ha a kormány valóban bezárná azt.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke, EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek