2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

DK: Üres gáztározók – Orbán veszélyezteti a lakosság fűtését

9 százalékra apadt a hazai gáztározók töltöttsége, ami azt jelenti, hogy már csak pár nap fűtésre elegendő gáz van az országban. A DK már tavaly nyáron figyelmeztette a kormányt a tározók alacsony töltöttségére, a Fidesz mégis veszélybe sodorta a lakosság gázellátását.
Ritka pillanat, hogy a magyar emberek élete az időjárási viszonyoktól függ, az Orbán-kormány mégis ezt idézte elő. Ha a következő napokban ismét beköszönt a tél, akkor már nem csak az iskolák, hanem az otthonok is fűtetlenül maradnak. Az a kormány hagyhatja most gáz nélkül az embereket, amelyik 460 milliárd forintot – a felcsúti stadion árának 130-szorosát – költött gáztározóra.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány elárulja az embereket, ha hagyja, hogy magyarok milliói maradjanak télen fűtés nélkül. A DK szerint szégyen, hogy a kormányzásképtelenségét az oktatásban és egészségügyben is rendre bizonyító Orbán-kormány már a hidegtől sem képes megvédeni a magyarokat.
A DK által képviselt Sokak Magyarországa felelős energiapolitikával és a megújuló energiák használatával biztosítaná, hogy a sokak soha ne maradhassanak fűtés nélkül.
Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …