2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tovább erősödik a diktatúra: az iskolaigazgatók kinevezése teljes egészében a kormány kezébe kerül

DK: Tovább erősödik a diktatúra: az iskolaigazgatók kinevezése teljes egészében a kormány kezébe kerül

A köznevelési törvény módosításának tervezetéből kiderül, a kormány elveszi a véleményezési és döntési jogot a tanároktól, a szülőktől, a diákoktól és a nemzetiségi önkormányzatoktól. Mindazoktól, akik közvetlenül érintettek abban, ki és hogyan vezeti az iskolájukat. A törvénymódosítás értelmében az iskolaigazgatókat ezentúl egyszemélyben a miniszter nevezi ki, az érintetteknek nem lesz beleszólása a döntésbe.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány ledöntse a rendszerváltás egyik legfontosabb vívmányát, az oktatás szabadságát. Orbán Viktor kormánya már a látszatra sem ad, szakemberek helyett a saját embereit akarja iskolaigazgatói székekbe ültetni. Nem engedjük, hogy a párthűség megelőzze a szakértelmet, nem adjuk gyermekeink jövőjét, és nem tűrjük, hogy ismét arcul csapják pedagógusainkat. Semjén Zsolt törvénymódosító javaslata nem szolgálja sem a diákok, sem a pedagógusok, sem az oktatás érdekeit. A XXI. század Európájában nincs helye személyi kultusznak.

Mi, európai magyarok követeljük a törvénymódosítási tervezet visszavonását, és felszólítjuk a kormányt, hogy biztosítsa az oktatás és a tanulás szabadságát. El a kezekkel az iskoláinktól!

 

Arató Gergely

frakcióvezető-helyettes

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum