2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Törvényesített lenyúlás – több tízezer munkahely kerülhet veszélybe a mezőgazdaságban

DK: Törvényesített lenyúlás – több tízezer munkahely kerülhet veszélybe a mezőgazdaságban

Lázár szemérmetlenül a gazdák szemébe hazudik. Azt állítja, hogy megvédik a földet, hogy a mezőgazdaság a vidék megélhetését biztosítsa. Valójában épp az ellenkezőjét teszik: az eddigi legnagyobb lenyúlást kezdték el, és mostanra törvényesítették ennek minden feltételét.
A földforgalmi törvényben biztosították, hogy ezután földet csak az vehet, akit a Fidesz erre kijelöl. Azzal, hogy a földbizottságok megválasztását megakadályozta a kormány, a földügyletek jóváhagyását a Fidesz által kijelölt megyei kamarai elnökök kizárólagos jogává tette. Ezután csak az vehet földet, akit ez a 19 ember erre kijelöl. Mindemellett Lázár hazudott abban is, hogy földet csak földműves vehet. Azoknak, akik a Fidesz kegyeltjei, pár tízezer forintért osztogatják a kamarák a „bizonyítványt” a mezőgazdasági végzettségről. Azzal pedig, hogy az 1200 hektárnál nagyobb területen gazdálkodóktól elvonták az uniós támogatást, és ezt a pénzt is Lázár osztogathatja, több tízezer mezőgazdaságban dolgozó munkahelyét veszélyeztetik.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor maffiakormánya ezekkel az intézkedésekkel akarja leszorítani a föld árát, hogy minél egyszerűbben és olcsóbban kapják meg a haverok és a barátok. A DK él a gyanúperrel, hogy a Fidesz az állami földekkel folytatott mutyik után a magántulajdonban lévő földekre is rá akarja tenni a kezét. A DK felszólítja Lázár Jánost, hogy azonnal hagyja abba káros és romboló ámokfutását.

Nagy-Huszein Tibor
Elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek