2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Titokban milyen szerződései vannak még Vajnának?

Négy év alatt egymilliárd forintot fizetett ki bérleti díjként az állami kaszinócég a Tropicana által használt ingatlan után az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó vállalkozásnak – írta meg a Népszabadság. Az Orbán-kormány filmügyi biztosa tehát már azelőtt is szépen gyarapodott, hogy pályázat nélkül kapta volna meg az 5 kaszinó működtetésére feljogosító állami koncessziót.

A  kormány működésében kitüntetett szereppel bíró Andy Vajna egymilliárd forintot kapott még azelőtt, hogy egyeduralkodóvá tette volna a szerencsejáték-piacon a hatalom. Amikor kiderült, hogy Vajnának a kaszinók megnyitásának időpontjától függetlenül már tavaly fizetnie kellett volna a koncessziós díjakat, a nemzetgazdasági tárca gyors módosítással sietett a segítségére, nehogy valami bevétele is legyen a magyar államnak. A nagy kaszinóbiznisz és az idén 5 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező – szintén Vajna által kezelt – filmalap mellett jó tudni, hogy még a játékterem-bérlésnél is az ő zsebét hizlalja az Orbán-kormány.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet: a mostani nem az első eset, amikor Andy Vajna gazdagodik egy állami intézkedésen. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra, milyen közös ügyleteket folytat még a háttérben Andy Vajnával, milyen titkos szerződések biztosítják még Vajna további gazdagodását!

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum