2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Tesztelje le a kormány az iskolásokat és a pedagógusokat még az iskolanyitás előtt!

DK: Tesztelje le a kormány az iskolásokat és a pedagógusokat még az iskolanyitás előtt!

Az elmúlt hónapokban a XVIII. kerület mindent megtett annak érdekében, hogy az oltásokkal és a járványügyi intézkedésekkel lassítsa a vírus terjedését, annak ellenére, hogy a kormánytól segítséget nem, csak hátráltatást kaptunk. Helyette Orbánék elvették a jogosítványainkat, milliárdos elvonásokkal szűkítették a pénzügyi mozgásterünket, elvették a szakrendelőink irányítását, elvezényelték a szakorvosainkat és szakápolóinkat is, és úgy döntöttek, hogy április 19-én kinyitják az iskolákat, annak ellenére, hogy a pedagógusok és a családok átoltottsága és védettsége akkor még nem lesz elégséges. Annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak szuperterjesztő gócpontokká, a XVIII. kerületi önkormányzat az iskolák nyitását megelőző hétvégén saját költségén leteszteli a kerület valamennyi diákját és pedagógusát. Mindez azonban nem elég, tömeges és országos tesztelés kell!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy az általános iskolák április 19-i és a középiskolák május 10-i nyitása előtt az ország egész területén tesztelje le az iskolákba visszatérő tanárokat, diákokat, és a technikai dolgozókat! Az iskolák nem válhatnak szuperterjesztő gócpontokká, amikor a kormány elhibázott járványkezelése miatt a kórházak túlterheltek, elértük a lélegeztetési kapacitás határát, a magyar egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebb küzdelmet vívnak a vírussal. Ha a XVIII. kerület saját költségén meg tudja oldani a tömeges tesztelést, akkor ez a kormányzatnak sem jelenthet gondot.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…