2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Súlyos kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit

Bár Müller Cecília, országos tisztifőorvos és maga a Fővárosi Kormányhivatal ismerte el hivatalos jelentésében, hogy semmilyen jogsértést nem találtak a Pesti úti idősotthonban, a kormányhivatal “A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában” címmel adott ki közleményt tegnap délután. Az a tény, hogy a Főváros kifejezetten kérte az kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését, ám ezt a kormány elmulasztotta végrehajtani, valamint a kormányhivatal vizsgálatának korábbi megállapításai egyértelművé teszik a további vizsgálódás tárgyát: a kormányhivatal felelőst nem talált, de lejáratható politikai ellenfelet igen.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányhivatal felelőst szeretne találni az idősotthonok kapcsán, akkor kérdezze meg a kormányt: 1. miért tartotta feleslegesnek a kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését, 2. miért a Fővárosnak kellett elvégeznie a kormány és a járványvédelem feladatát, az idősotthon lakóinak tesztelését, 3. miért nem tesztelik továbbra sem a kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését. Ideje, hogy a kormány végre a járványvédelemmel foglalkozzon a lejáratókampányok helyett, mert súlyos, emberéleteket veszélyeztető kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit!

Gy. Németh Erzsébet

Főpolgármester-helyettes

Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…