2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Stadion járt Tállainak a Puskás-Orbán festményért

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára személyesen büszkélkedett el Facebookján azzal, hogy ötezer férőhelyes stadiont kap a 16 ezres lélekszámú Mezőkövesd. Tállai a helyi futballklub, a Mezőkövesd Zsóry FC elnökeként különösen örülhetett a stadionra kapott, összesen 400 millió forint közpénznek.
Orbán Viktor ezek szerint végtelenül hálás lehet a Tállaitól kapott festményért, amelyen a miniszterelnök együtt szerepel Puskás Ferenccel. Azt, hogy milyen eszközökkel sikerül majd a mezőkövesdiek egyharmadát a stadionba varázsolni – a vasárnapi boltbezáráson túl – egyikük sem ismertette.

Tállaival tovább bővült azoknak a fideszeseknek a száma, akiknek a saját érdekeltségük jut többszáz milliós állami pénzhez. Könnyen lehet, hogy a saját hobbiját közpénzből finanszírozó miniszterelnököt ezek után el fogják halmozni fideszes alattvalói a személyi kultuszának oly’ kedves festményekkel.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy miközben évek óta egyre kevesebb pénzből próbál túlélni az oktatás és az egészségügy, soha nem látott mértékben szaporodtak a különadók, a kormány továbbra is számolatlanul önti az adófizetők pénzét a magyar futballba. A DK él a gyanúperrel, hogy a mezőkövesdi stadion világítás-fejlesztésének pályáztatásakor a miniszterelnök veje, Tiborcz István is rendkívül boldog lesz.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek