2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Segítsen a Külügy a Törökországban rekedt magyarokon

A Green Travel csődje ismét megmutatta, hogy nincs rendben az utazási irodák működésének szabályozása. Korábban csődbe jutott cégből azonnal kinőhetett egy másik, amelyik most szintén bajba jutott, és bajba juttatta az utasokat is. A Demokratikus Koalíció szerint most az a legfontosabb, hogy kint rekedtek haza térhessenek. Ebben szükség lenne a Külügyminisztérium segítségére is.

A DK felszólítja a kormányt, hogy kezdje meg az utazási irodák működésének szabályozását. Szakértők szerint megoldás lehet például, ha az utazási irodák csak a tényleges hazautazásra kötnének biztosítást, a többi felmerülő kárra az utazóknak kellene szerződniük. Információk szerint az EU irányelve jövőre ennél nagyobb szigorral léphet hatályba: minden fogyasztó számára teljes kártalanítást írna elő, erre azonban a kisebb irodák nem lennének képesek. A DK azt javasolja, hogy a kormány mihamarabb kezdje meg az egyeztetéseket, és legalább a felek között közvetítve segítse a Törökországban immár szállás nélkül maradt magyarok visszatérését.

Ráczné Földi Judit a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…