2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Pintér Sándor vizsgálja ki a rabosított doktornő ügyét!

Továbbra sem tudjuk, miként rabosíthatott, és tarthatott fogva 6 és fél órán át egy magyar állampolgárt a Rendőrség egy BKV-ellenőr bemondására. A BKK – közleménye szerint – nem vizsgálta a sértett bérletének eredetiségét, az ellenőr tehát minden alap nélkül kezdett gyanúsítgatásba. Eszerint az eljáró rendőrök nem csak bizonyíték, hanem komolyan vehető gyanú nélkül bántak köztörvényes bűnözőként egy magyar állampolgárral.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz, hogy megtudja: miért rabosított és tartott fogva a Rendőrség 6 és fél órán át egy magyar állampolgárt egy BKV-ellenőr szavaira hagyatkozva, miért nem hagyták az eljáró rendőrök, hogy a sértett hölgy az otthonában lévő ÁFÁ-s számlával bizonyítsa igazát, valamint mit állapított meg a rendőrségi nyomozás, eredeti volt a sértett bérlete, és az ellenőr hazudott, vagy a BKV jegyirodájában árulnak hamis bérletet?

A DK azt is tudni szeretné, hogy Pintér Sándor indít-e vizsgálatot a rabosítás kivizsgálására. A DK szerint a kormányváltás utáni Sokak Magyarországán senkit nem lehet majd valós indok nélkül köztörvényes bűnözőként kezelni, rabosítani és fogva tartani.

Vadai Ágnes
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…