2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Pert nyertünk a CBA ellen – Az áfacsalás érintettje a vasárnapi boltzár nyertese

DK: Pert nyertünk a CBA ellen – Az áfacsalás érintettje a vasárnapi boltzár nyertese

A CBA tavaly két közlemény miatt indított pert a DK ellen.
2014 decemberében a „Vida és Polt nem fogják kivizsgálni a húsáfa-csalási ügyeket” című közleményünkben azt írtuk, hogy „az áfacsalási botrány legújabb fejezete kínosan közel játszódik a korrupt kormány kedvenc vállalkozásához, a CBA-hoz”. A bíróság szerint a DK nem követett el törvénysértést, amikor azt állította, hogy a cég érintettje volt a húsáfa-csalási ügynek.
2015 januárjában a „Hiteltelen tanulmánnyal magyarázzák a vasárnapi zárva tartást” című közleményünkben pedig azt írtuk, hogy „a KDNP egy olyan tanulmánnyal akarja alátámasztani a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt, melyet – a törvény egyedüli nyertesének – a CBA-nak a dolgozóival készítettek”. A kormányközeli cég azt nehezményezte, hogy a DK a vasárnapi boltbezárás nyerteseként mutatta be. A bíróság szerint a DK akkor sem követett el törvénysértést, amikor azt állította, hogy a CBA a vasárnapi boltbezárás nyertese.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a jogerős bírósági döntést, ezzel megbukott a kormányközeli üzletlánc véleményterror-hadjárata. A DK örül, hogy a valóság kimondása nem csak Orbán Viktort zavarja, hanem a fideszes kevesek gazdasági holdudvarát is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek