2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK Országos Központ: Az önkormányzatok nyújtsanak segítséget a menekülteknek!

Az elmúlt napokban amiatt következhetett be humanitárius katasztrófára hasonlító helyzet, hogy a magyar kormány – a gyűlöletkeltésen és a kampányelemként funkcionáló kerítés felhúzásán kívül – semmit nem tett a menekülthelyzetre való felkészülésért. A nemzetközi sajtó már a világ minden pontjára elvitte a hírt: a magyar kormány embertelen menekültpolitikája az utcákon és pályaudvarokon hagyja a háborúból menekült családokat, nőket és gyerekeket.

A Demokratikus Koalíciónak meggyőződése, hogy sem a magyar társadalom, sem a magyar városok nem értenek egyet a menekülthelyzet kormányzati (nem)kezelésével. A DK önkormányzati képviselői ezért országszerte olyan határozati javaslatot fognak benyújtani, ami lehetővé tenné a menekültek önkormányzati szinten történő ellátását és elszállásolását – ha már a magyar kormány alkalmatlan feladata elvégzésére.

A DK arra szólít fel minden magyar települést, hogy vizsgálja meg: van-e olyan önkormányzati tulajdonban álló épület, amely alkalmas lehet a menekült családok befogadására. A DK továbbá arra buzdít minden önkormányzatot, hogy szólítsa fel a magyar kormányt a káosz felszámolására és az Európai Unió tagállamaival történő közös, hatékony és emberséges fellépésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…