2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Orbán Viktor téved, ha azt hiszi, Európában nem látják ámokfutását

Nincs még egy olyan kormány az Európai Unióban, amelyikkel ilyen sokat foglalkoznak a demokrácia szisztematikus lebontása miatt, mint az Orbán-kormánnyal. Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese. Mindenki tudja, hogy a kormány propagandája az európai politikában szánalmas hazugság. Európában látják, hogy Orbánék a járvány alatt a szájkosár törvénnyel magyar embereket félemlítenek meg a véleményük miatt, önkormányzatokat véreztetnek ki, és még a családon belüli erőszak áldozatait is magukra hagyják. De arra is marad idejük, hogy eközben kormány közeli oligarchákat tömjenek ki uniós forrásokkal.

Nemcsak a zöldek és a baloldaliak, de a Fidesz európai pártcsaládja is határozottabb intézkedéseket vár az európai intézményektől, és egyértelművé tették, hogy nem Magyarországot és nem a magyar embereket támadják, hanem azokat, akik a demokratikus értékeket rombolják.
A DK szerint a Fideszt azonnal ki kell zárni az Európai Néppártból, és végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek a korrupt, antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek