2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Orbán miatt menekültek százezreit toloncolhatják vissza Magyarországra

Amire a Demokratikus Koalíció tegnap figyelmeztetett, most valóban bekövetkezhet. Németország ma reggel bejelentette, hogy elkezdhetik a menekültek egy részének visszatoloncolását azokba az országokba, ahol regisztrálták őket.
Mivel az Orbán-kormány elutasította a kötelező uniós kvóták jelentette valós megoldást, ezért hazánk is a visszatoloncolás célpontja lehet. Orbán ahelyett, hogy befogadna pár ezer menekültet eleget téve ezzel az emberség parancsának és a közösen meghozott uniós szabályoknak, inkább azt kockáztatja, hogy akár több százezer menekültet is visszatoloncoljanak hozzánk. A DK szerint az uniós kvóta a felelős és Magyarország teherbíró képességével összhangban lévő megoldást, míg Orbán Európa-ellenes politikája a krízis fokozását szolgálja. A menekültügy kapcsán a kormány nem először helyezi saját politikai érdekeit az ország érdeke elé.

A Fidesz aláírásokat gyűjt a kvóta ellen, a DK pedig – egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyar emberek 74%-ának véleményét képviselve – aláírásgyűjtésbe kezd a menekültkvóták, vagyis a tisztességes és emberséges európai megoldás mellett.

Molnár Csaba
DK ügyvezető alelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek