2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Orbán körbeért

Az Index információi szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor koszorúzni megy a Fiumei sírkert szovjet parcellájába. A felújított szovjet emlékhelyen a következő felirat áll: „Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.

Orbán Viktor Nagy Imre újratemetése után 25 évvel tehát olyan emlékművel várja az orosz elnököt, mely ellenforradalomnak nevezi ‘56-ot. A liberálisból lett illiberális politikus tehát antikommunistából lett kommunistává lépett elő az orosz elnök kegyeit keresve, miközben nem csak egykori önmagát, hanem az ‘56-os magyar forradalom hőseit is elárulta.

Ha a széljárásra érzékeny bádogkakasként viselkedő Orbánt követi az általa uralt köztévé is, akkor felkészülhetünk az ‘56-os forradalom történetének fideszes újraértelmezésére, melyben a forradalmárok nyugatbérenc, balliberális rendbontók voltak, akiktől a hősies szovjet haderő mentette meg az országot, majd a biztonság és persze a nemzeti érdek kedvéért még itt maradt 40 évig.

A Demokratikus Koalíció szerint az ‘56-os forradalmat ellenforradalomnak nevezni mindenkitől elfogadhatatlan történelemhamisítás, nem beszélve a magáról antikommunista dicshimnuszokat éneklő Orbán Viktortól. A DK szerint Orbán Viktor – vélt elveit Nagy Imre mellé temetve – mára körbeért és felépítette azt, ami ellen egykori elmondása szerint harcolni akart.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek