2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Orbán egy szélsőjobboldali figurát akar kinevezni római nagykövetté

A magyar kormány Szentmihályi Szabó Péter szélsőjobboldali publicistát jelölte Magyarország római nagykövetének. Első meghallgatására már sor is került a parlament Európai Ügyek Bizottságában, mely személyét elfogadta. A hónap végén a Külügyi Bizottság is meghallgatja a jelöltet.
Szentmihályi Szabó írásai gyakorta jelentek meg a legszélsőségesebb magyar orgánumok hasábjain, így a Csurka István alapította Magyar Fórumban, a Kárpátiában, a Nemzetőrben.

Jelenleg állandó rovata van a Magyar Hírlapban, továbbá az Echo TV-ben. Szentmihályi Szabó nem beszél olaszul, még fideszes körökben is meglepetést keltett jelölése. Egyesek szerint: „életművének erősen kétséges színvonala miatt Kossuth-díjat nem kaphat, így a kormány egy nagyköveti poszttal próbálja honorálni eddigi szolgálatait”.
A Szentmihályi Szabónak szánt új szerep az Orbán-kormány szélsőjobboldali elkötelezettségét igazolja. A Demokratikus Koalíció úgy véli: nem egyszerűen a Jobbiknak tett engedményről van szó, hanem a Jobbikkal kötött koalícióról, amit különösen veszélyessé
tesz, hogy az most Magyarország Európa-politikáját is meghatározni látszik.

A Demokratikus Koalíció visszautasítja, hogy Szentmihályi Szabó Péter vagy a hozzá hasonlatos, rasszista szellemiségű figurák szerepet kaphassanak a magyar diplomáciában.

Követeljük, hogy jelölését azonnal vonják vissza.

Ara-Kovács Attila külügyi kabinetvezető
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek