2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Orbán a Várban – Hatalmi téboly

Orbán Viktor kinézte magának a budai várat. Arra költ közel másfél milliárd forintot, hogy előkészítse hivatalának beköltözését a Karmelita kolostorba. Itt nyilván nem áll meg: százötven milliárdot szán arra, hogy a Városligetet tönkretéve, ott múzeumi negyedet alakítson ki azért, hogy kiebrudalhassa a kultúrát és turizmust a királyi palotából, és oda beköltözhessen.
Álságos ezzel kapcsolatban Lázár János érvelése, miszerint vissza kell állítani azt a rendet, amikor a végrehajtó és a törvényhozó hatalom látványosan elkülönül egymástól. Az Orbán-rendszerben a törvényhozó és a végrehajtó hatalom oly mértékben fonódik össze, mint Európa egyetlen demokráciájában sem. Így akár a miniszterelnök is vezethetné a parlament üléseit.

Százmilliárdokat tapsol el a Fidesz felesleges presztízsberuházásokra, kizárólagos hatalmának kiépítésére. Mindeközben négymillió ember él egyik napról a másikra, és sok gyermek fekszik le esténként korgó gyomorral. A gazdaság nem növekszik, és Orbánnak sikerült hazánkat úgy elszigetelnie, hogy kétséges az uniós fejlesztési pénzek sorsa is. A gazdasági pangásra, a polgárok reménytelenségére keleti despotákat megszégyenítő hatalmi arrogancia és felelőtlen költekezés a válasz.

A polgárok az önkormányzati választáson mondhatnak nemet a bizalmukkal visszaélő hatalomra. Mondjunk nemet Orbánra, hatalmi tébolyára, a vagyonunkkal és munkánkkal visszaélő rendszerére!

Kerék-Bárczy Szabolcs
a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek