2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Nem mondott igazat az államtitkár, mégis bezárják szakemberhiány miatt a Merényi kórház pszichiátriáját

DK: Nem mondott igazat az államtitkár, mégis bezárják szakemberhiány miatt a Merényi kórház pszichiátriáját

Hiába mondta még decemberben Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, hogy nem zárják be a Merényi Gusztáv kórház pszichiátriai részlegét,  mégis elkezdték az osztály kiürítését. Az ápoltakat februárig megpróbálják hazaküldeni.
A Demokratikus Koalíció tiltakozik az osztály bezárása ellen. A részleg teljes felújításon esett át, kialakítottak egy gerontopszichiátriai részt is. Azok után, hogy végre emberhez méltó körülményeket alakítottak ki a kórházban, ami sok tízmillió forintba került, teljesen ésszerűtlen lépés egy mozdulattal megszüntetni az osztályt, és szétszórni az ellátásra szoruló betegeket. A DK szerint felháborító, hogy a pszichiátriai betegek az Orbán-csomag megszorításainak essenek áldozatul, őket és hozzátartozóikat büntessék a kormány alkalmatlansága miatt. Az európai magyaroknak európai színvonalú ellátás jár, a pszichiátriai betegeket pedig nem lehet intézetek között tetszés szerint küldözgetni.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum