2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Nem kényszeríthetik a kórházi dolgozókat, hogy vállalják a katonaságot!

Tömegesen távozhatnak kórházi dolgozók – orvosok, ápolók, adminisztratív dolgozók – mert egy új rendelkezés alapján arra kényszerítik őket a Honvédkórházban, hogy vállalják a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy civileket soroljanak kényszerrel honvédségi kötelékbe. Az orvosoknak, ápolóknak, műtősöknek mindenek előtt a munkájukhoz szükséges feltételeket kell biztosítani, normális, európai magyaroknak megfelelő színvonalú fizetést és megbecsülést. Felháborító, hogy abban a Honvédkórházban, ahol az Orbán-csomag megszorításainak köszönhetően embereket irritáló hibákkal és visszásságokkal működik az ellátás, most az a legfontosabb, hogy a dolgozók honvédelmi továbbképzésen vegyenek részt. A DK követeli, hogy a felelősök azonnal vonják vissza az értelmetlen rendelkezést, és honvédelmi kötelék helyett európai színvonalat és feltételeket biztosítsanak a gyógyító munka, hivatásos és a polgári alkalmazott orvosok és szakdolgozók számára.

László Imre
volt kórházigazgató, országgyűlési képviselő

DK

Vadai Ágnes

Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…