2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Negyedévszázados szégyen, a rendszerváltás óta nem volt olyan kevés beruházás, mint Orbán alatt

DK: Negyedévszázados szégyen, a rendszerváltás óta nem volt olyan kevés beruházás, mint Orbán alatt

Az Eurostat friss kutatása drámai adatokkal szolgál a magyarországi beruházásokról. 2016-ra gyakorlatilag nem maradt olyan épeszű külföldi cég, amely Magyarországon akarna gyárakat építeni és munkahelyeket létrehozni. A magyar adat alacsonyabb, mint a rendszerváltás óta bármikor, Orbán Viktor mostanra gyakorlatilag az összes kormányzatot alulmúlta az elmúlt 27 évből.
Ezzel teljes lett az Orbán-kormány bizonyítványa: világrekorder áfa, legmagasabb munkát terhelő adók, Brüsszel nélkül zuhanó gazdaság, soha nem látott mértékű korrupció, nullával egyenlő versenyképesség, teljes külföldi elszigetelődés, nem létező beruházási kedv. Ha Orbán Viktornak kifejezetten az lenne az életcélja, hogy tönkretegye ezt az országot, akkor is pontosan ugyanígy kellett volna csinálnia.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán nem mossa le magáról a negyedévszázados szégyent; azt, hogy minden kormány jobban teljesített az övénél. A DK szerint Orbán megállította Magyarországot, sikerült mindent lerombolnia, amit a magyarok a rendszerváltás óta felépítettek. A DK szerint 2018-ban már nem egy egyszerű kormányváltásra, hanem egy új rendszerváltásra lesz szükség.

Varju László, alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek