2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Ne csorbítsa tovább a kormány a tanárok jogait!

Ismét kiderült, hogy mit gondolnak Orbánék a pedagógusokról: a kormány olyan ajánlatot tett a PDSZ sztrájkbizottságának, ami nem csak lenéző és megalázó, de két jogerős bírósági ítélettel is szembemegy. Az Emmi szerint ugyanis a tanárok csak délután, a gyermekfelügyelet megoldása mellett sztrájkolhatnának. Vagyis a kormány amellett, hogy még a jogállamiság látszatára sem ad, újra azokba rúg bele, akiktől „béremelés” címszó alatt pár éve szinte minden kedvezményt és béren kívüli juttatást elvett, miközben kötelezően ellátandó feladataik körét azóta is csak növeli.

Mi, európai magyarok szolidárisak vagyunk a végtelenségig leterhelt és megalázott pedagógustársadalommal. Ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy folytasson érdemi egyeztetést a szakszervezettel, és a munkavállalók jogainak korlátozása helyett inkább az égető tanárhiányt próbálja orvosolni, mielőtt a közoktatás végleg összeomlik.

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum