2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Navracsics uniós biztosi jelölése vállalhatatlan

Újabb szégyen készül megtörténni Magyarországgal. Navracsics Tibor lehet hazánk új uniós biztosa.
Az a Navracsics, akinek igazságügyi miniszterkedése idején Magyarországon felszámolták a jogállamot. Megszűnt az Alkotmánybíróság, Polt Péter, korábbi fideszes képviselőjelölt ügyészsége koncepciós perek egész sorát indította el ellenzéki politikusok ellen. Egy árva szót nem szólt, amikor meghurcolt emberekről derült ki, hogy ártatlanok, és amikor napvilágot látott, hogy a nyomozás is hemzsegett a törvénytelenségektől. Nélküle nem történhetett volna meg az a gaztett sem, hogy az Orbán-kormány kiadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkost.

Navracsics volt a miniszter, amikor úgy alkottak törvényeket, hogy azokról soha semmilyen vita nem folyt az országgyűlésben, fél órával korábban beadott fideszes módosító javaslatok formáltak át jogszabályokat. Navracsics is bűnös abban, hogy haverokra, cimborákra formáltak kivételező törvényeket.

Nevét adta az alkotmányosság felszámolásához, a 2010-ig létezett, konszenzuson alapuló alkotmány megőrzése helyett az ellenzék számára soha meg nem vitatható orbáni alaptörvény megszületéséhez.

A Demokratikus Koalíció számára Navracsics Tibor uniós biztossá jelölése vállalhatatlan. Az Orbán-rezsim részeként  – mint a diktatúra kiszolgálója – Európa-ellenes, az unió értékeivel ellentétes nézeteket képvisel. Mint ilyen, lejáratja Magyarországot, kárt okoz hazájának. A DK szerint a Fidesz holdudvarában sincs olyan személy, aki alkalmas és hiteles lenne a poszt betöltéséhez.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek