2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: minden közpénzből fizetett külföldi út hivatalból legyen nyilvános!

A 23 milliós fácánvadászat és az éjszakánként félmilliós londoni szállásköltség után újabb adalék került elő Lázár János szerény, visszafogott, polgári életviteléről. A Blikk közérdekű adatként információt kért a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivataltól a volt polgármester 2006-2012 közötti hivatalos útjairól.
Kiderült: a városnak 15 külföldi településsel van testvérvárosi kapcsolata, ezek közül a polgármester a franciaországi Cote d’Azur-ön található Vallauris Golfe-Juant kereste föl előszeretettel. A hat év alatt háromszor töltött ott egy-egy hetet, mit tesz Isten, mindháromszor strandidényben – természetesen városa, vagyis az adófizetők pénzén. Úgy tűnik, a polgármester rosszul viselte a magányt – egyik alkalommal nem kevesebb, mint 93 fős küldöttséget vezetett, néptáncegyüttessel, művészekkel, népi mesteremberekkel.

Elhíresült mondását, miszerint mindenki annyit ér, amennyije van, Lázár a jelek szerint valójában úgy gondolta: „mindenki annyit ér, amennyit a közösből kivesz magának”. Ebben az értelemben a miniszter kétségkívül a mai kormányzó párt egyik legértékesebb politikusa.

A Demokratikus Koalíció tűrhetetlennek tartja, hogy a köz szolgálatára fölesküdött politikusok az adófizetők pénzén folytassanak luxuséletmódot. Törvényjavaslatot nyújt be, hogy minden állami, önkormányzati hivatalos út, annak részvevői és költségelszámolása hivatalból kerüljön nyilvánosságra.

Gréczy Zsolt
szóvivő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…