2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Mikor száll ki a Készenléti Rendőrség az Országos Roma Önkormányzathoz?

Farkas Flórián, Orbán Viktor megbízottja 220 millió forintot tüntethetett el az Országos Roma Önkormányzat vezetőjeként. A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával folytatott Farkas Flórián elleni nyomozásáról a mai napig semmit sem tudunk.

Abban az országban nagy a csend a miniszterelnök megbízottja elleni vizsgálat körül, amelyben nemrég még civil szervezetek irodáit szállták meg a Készenléti Rendőrség emberei. A Norvég Civil Alap által támogatott szervezeteknél semmi sem utalt arra, hogy bármilyen visszaélések lennének, mégis számítógépeket foglaltak le, telefonokat vettek el, és adószámokat függesztettek fel – a Fidesz politikai érdekeivel összhangban. Most, hogy egy fideszes miniszterelnöki megbízottnál valóban tűntek el pénzek, se készenléti rendőrök, se korrupció elleni harc, se kormányzati kampány nincs, holott 220 millió forint eltűnése után lenne miért.

A Demokratikus Koalíció kíváncsian várja, hogy mikor száll ki a Készenléti Rendőrség a fideszes ORÖ-hoz. A DK persze tisztában van vele, hogy a nyomozók nem sok mindent találnának az ORÖ budai irodájában, hiszen a miniszterelnöki megbízott még annyira sem adott a látszatra, hogy legyen ott egyáltalán valaki. A DK szerint a kormányváltás utáni Sokak Magyarországán soha nem fordulhatna elő, hogy a hatalommal rendelkező kevesek ellopják a sokak felzárkóztatására szánt pénzeket.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek