2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

DK: Matolcsy felesége vacsora közben győzte meg férjét az üdülővásárlásról?

Az Átlátszó írta meg, hogy a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai egymilliárd forintért vettek meg egy felújítandó MÁV-üdülőt a Matolcsy felesége vezette Balatonakarattyán. A jegybanki luxusköltekezések eddig is több száz milliárd forint közpénzt emésztettek fel, hiszen az MNB vett már túlárazott luxusingatlanokat, bankokat, csodazongorát és műtárgyakat is.
Matolcsy György láthatóan már saját családi kasszájaként kezeli az adófizetők pénzét, amikor a felesége vezette városban költ egymilliárdot üdülőre. Az eddigi indokolatlan luxusvásárlások mellett a jegybankelnök már felesége polgármesteri karrierjét is egyengetheti egymilliárd forint közpénzből. Amikor a jegybankelnök felesége azzal dicsekszik majd az önkormányzati kampányban, hogy polgármestersége alatt újul meg az egykori MÁV-üdülő, remélhetőleg nem felejt majd eldicsekedni azzal sem, hogy ez egymilliárd forintjába került az adófizetőknek.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Matolcsy Györgyhöz, hogy megtudja: volt-e verseny az üdülővásárlásnál, esetleg megtekintett-e a jegybank más megvásárolható üdülőket is, vagy a Matolcsy család étkezőasztalánál született meg az egymilliárd forint közpénzbe kerülő döntés?

A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben a kevesek nem szórhatják kontroll és felelősség nélkül a sokak adóbefizetéseit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek