2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Magyarország megint az utolsó között

Az Európai Parlament ma nagy többséggel – benne a DK képviselőinek igenlő szavazatával – támogatta, hogy Litvánia 2015. január 1-jével beléphessen az Euróövezetbe. A jelek szerint tehát a litvánok is tudják, hogy az euró biztonságot jelent a pénzügyekben. Biztonságot az árfolyamkockázat ellen, biztonságot az árfolyam-ingadozás keltette inflációval szemben, biztonságot az olyan pénzügyi műveletek során, mint a devizahitelek fölvétele volt. Az olyan erős, stabil gazdaságok, mint a brit vagy a svéd, megengedhetik maguknak, hogy lemondjanak az euró nyújtotta biztonságról, a magyar sajnos nem.

A tíz éve csatlakozott közép-európai tagországok közül immár Szlovénia, Szlovákia és mindhárom balti ország tagja az eurózónának, Lengyelország pedig a küszöbén áll. Magyarország viszont még hosszú ideig nélkülözni kénytelen az euró áldásait, mert az orbáni politika nem mondhat le a forint folyamatos gyengítéséről és ezzel a magyar munka folyamatos leértékeléséről. Orbán Európa segédmunkásaivá teszi a magyar dolgozókat – az ország évről-évre szegényedik, aki pedig teheti, menekül innen. Ez az orbáni gazdaságpolitika csődje.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti választásra kiadott 16 pontos programjának kulcseleme az euró mielőbbi bevezetése. A párt idehaza és külföldön is mindent elkövet azért, hogy a magyar polgárok a lehető leghamarabb élvezhessék a közös valuta előnyeit.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök
EP-képviselő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek