2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Magyarország helyett Székelyföldön épülnek a bölcsődék a magyar adófizetők pénzén

DK: Magyarország helyett Székelyföldön épülnek a bölcsődék a magyar adófizetők pénzén

Orbán Viktor nem is olyan régen több bölcsődei férőhelyet ígért az országnak, ehhez képest a napokban Székelyföldön adtak át 2 intézményt összesen 520 millió forintért. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 90 ezer olyan magyar van, aki azért nem tud munkába állni vagy teljes munkaidőben dolgozni, mert nem tud a gyermekének bölcsődei férőhelyet szerezni. A kormány nem nekik épít most bölcsődét; azoknak, akik itt élnek, itt adóznak és itt dolgoznának, hanem a határon túli szavazóknak, akik egyetlen fillér adóval sem járultak ehhez hozzá, sőt akkor sem fognak, ha az ő gyereküknek a Magyarországon élőkkel szemben lesz bölcsődei férőhelyük.

 

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Magyarország helyett Székelyföldön épülnek a bölcsődék a magyar adófizetők pénzén, miközben bölcsődei férőhelyhiány van az egész országban. A DK szerint a Fidesznek szíve joga úgy dönteni, hogy a Magyarországon élő magyarok helyett most már mindig csak a határon túli magyarokat fogja képviselni, de akkor 2022-ben célszerű lenne valamely környező ország választásán elindulnia a magyar helyett.

 

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …