2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Magyar szakértő az EU egyik ukrajnai missziójának az élén

Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Mizsei Kálmánt nevezete ki annak a most alapított uniós missziónak az élére, melynek feladata lesz a civil biztonsági szervek, így a rendőrség és a nemzeti gárda reformjának a megtervezése és levezénylésének segítése.
A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy az Unió vezetése változtatott az eddigi politikai gyakorlaton s az elmúlt napok eseményei nyomán komoly és konkrét segítséget kíván nyújtani Ukrajnának. Másrészt elégtétellel veszi tudomásul, hogy arra a Mizsei Kálmánra esett vezetőként a választása, aki az elmúlt több, mint húsz év során, igen felelősségteljes nemzetközi posztokon szolgálta a demokratikus átalakulást a posztszovjet térségben.

A DK továbbá bízik abban, hogy Mizsei Kálmánnak sikerül munkásságával visszaszereznie Magyarországnak azt a megbecsülést, amelyen az Orbán-kormány Ukrajna-politikája oly szégyenteljes foltot ejtett.

Mizsei 1992 és 1995 között a New York-i Kelet-Nyugat Intézet munkatársaként dolgozott. 2001 és 2006 között az ENSZ-főtitkárhelyetteseként a szervezet fejlesztési programjának, az UNDP-nek az európai, illetve posztszovjet-térségbeli irodáit vezette, később pedig az unió különmegbízottjaként a Moldovai Köztársaságban, a trasznyisztriai válság megoldásán dolgozott.

Ara-Kovács Attila
külügyi kabinetvezető

Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…