2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Ma van a mentősök napja – Azonnali fizetésemelésre van szükség!

Ha a normális mindennapok esetleg nem, akkor a koronavírus-járvány biztosan világossá tette mindenki számára, hogy mekkora szükség van a mentősökre. Pedig az elmúlt 10 évben a kormány ugyanannyira nem becsülte meg őket, mint ahogy a kórházi dolgozókat vagy háziorvosokat: semennyire. Ma már egyre több mentős kényszerül arra, hogy másod- vagy akár harmadállásban is áruszállítással és más munkákkal tartsa fenn magát. Ezt teszi a mindennapi stressz, az óriási felelősség, a drámai munkakörülmények és a sokszor 12 órás munkanapok – mindenfajta anyagi megbecsülés nélkül. A mentősök márpedig ugyanúgy a magyar egészségügy részei, hiszen ha bajba kerülünk, a sürgősségi ellátásunk a mentőben kezdődik. Ez különösen igaz napjainkra, hiszen a mentősök végzik a koronavírus-tesztelést is.

A Demokratikus Koalíció a mentősök napján szembesíti Orbán Viktort: ő és kormánya 10 éve semmibe veszik a mentősöket (is). A DK azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal emelje meg az Országos Mentőszolgálat minden dolgozójának, különösképp a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők fizetését! A DK szerint szégyen, hogy azokat, akik minden napjukat a magyar emberek gyógyításának és az életmentésnek szentelik, az ország legalulfizetettebbjei között tartja a kormány, még most, a világjárvány alatt is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum