2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Ma van a mentősök napja – Azonnali fizetésemelésre van szükség!

Ha a normális mindennapok esetleg nem, akkor a koronavírus-járvány biztosan világossá tette mindenki számára, hogy mekkora szükség van a mentősökre. Pedig az elmúlt 10 évben a kormány ugyanannyira nem becsülte meg őket, mint ahogy a kórházi dolgozókat vagy háziorvosokat: semennyire. Ma már egyre több mentős kényszerül arra, hogy másod- vagy akár harmadállásban is áruszállítással és más munkákkal tartsa fenn magát. Ezt teszi a mindennapi stressz, az óriási felelősség, a drámai munkakörülmények és a sokszor 12 órás munkanapok – mindenfajta anyagi megbecsülés nélkül. A mentősök márpedig ugyanúgy a magyar egészségügy részei, hiszen ha bajba kerülünk, a sürgősségi ellátásunk a mentőben kezdődik. Ez különösen igaz napjainkra, hiszen a mentősök végzik a koronavírus-tesztelést is.

A Demokratikus Koalíció a mentősök napján szembesíti Orbán Viktort: ő és kormánya 10 éve semmibe veszik a mentősöket (is). A DK azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal emelje meg az Országos Mentőszolgálat minden dolgozójának, különösképp a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők fizetését! A DK szerint szégyen, hogy azokat, akik minden napjukat a magyar emberek gyógyításának és az életmentésnek szentelik, az ország legalulfizetettebbjei között tartja a kormány, még most, a világjárvány alatt is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…