2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Legalább 20 milliárd forint kellene a Péterfy Sándor utcai kórház korszerűsítésére

DK: Legalább 20 milliárd forint kellene a Péterfy Sándor utcai kórház korszerűsítésére

Ma személyesen jártam be a Péterffy Sándor utcai kórházat, hogy megbizonyosodhassak a kerületben élőknek jutó egészségügyi ellátás színvonaláról. Ottjártamkor tájékoztatást kértem a kórház igazgatójától a várólisták hosszáról, az ápolók helyzetéről és az ellátást megnehezítő hiányszakmákról is.
Miközben a Fidesz a magyar egészségügy kapcsán csak a fideszes telekre, fideszes politikusoknak tervezett dél-budai elitkórházról beszél, szép lassan mennek tönkre a magyar kórházak. Ahhoz, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház ne erre a sorsra jusson, legalább 15 milliárd forint kellene infrastrukturális fejlesztésekre – új épületekre, ablakcserére, fűtéskorszerűsítésre – és legalább 5 milliárd forint eszközbeszerzésre.

A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány megbuktatása után a magyar egészségügy rendbetételét tekinti elsődleges feladatának. A DK szerint nem stadionokra, olimpiára vagy a fideszes elitkórházra, hanem a meglévő kórházak felújítására és fejlesztésére kellene költeni az adófizetők pénzét. A megfelelő kórházi ellátás nem lehet a fideszes elit kiváltsága, a gyógyulás lehetősége mindenkinek egyformán jár!

Oláh Lajos
Erzsébetváros és Terézváros országgyűlési képviselője
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek