2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Lázár utalt rá, a kormány az EU-ból való kilépésre kér felhatalmazást az őszi népszavazáson

DK: Lázár utalt rá, a kormány az EU-ból való kilépésre kér felhatalmazást az őszi népszavazáson

Lázár János a tegnapi kormányinfón azt mondta, hogy jó szívvel nem tudna a bentmaradásra szavazni az uniós tagság ügyében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy a britek szerinte a bevándorlás kérdése miatt döntöttek a kilépés mellett. Lázár János szerint tehát az őszre tervezett népszavazás témája megegyezik a brit kilépés okával, ez pedig azt jelenti, hogy az Orbán-kormány az EU-ból történő kilépésre kér felhatalmazást a népszavazáson. Lázár nem is tagadta, hogy szívesebben látná a hazánkat az EU-n kívül, megerősítve a kormány évek óta folytatott EU-ellenes álláspontját.
A Demokratikus Koalíció szerint történelmi kötelesség hazánk Európai Uniós tagságának megtartása, ezért mindent meg fog tenni, hogy megakadályozza a kormányt az elsőszámú nemzeti érdek elárulásában.

A DK mindenkit arra kér, hogy maradjon távol az őszi EU-ellenes népszavazástól, amely ürügyet adhatna a kormánynak az EU-ból való kilépésre. A távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-ban maradására szavaz.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek