2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

DK: Kövér László tudatlansága nem mentség az uniós zászló eltávolítására

Kövér László nemcsak a tőle megszokott arroganciával járt el, hanem mélységes tudatlanságáról is tanúbizonyságot tett, amikor a képviselői irodaházról is eltávolíttatta az uniós zászlót. A házelnök ugyanis arra hivatkozott, hogy “csak olyan helyeken engedi az EU-s zászló kifüggesztését, ahol unióval kapcsolatos tevékenység folyik”.

Bár Kövér Lászlónak jól láthatóan erről fogalma sincs, de az Országgyűlés és annak irodaháza pont ilyen hely.  A Lisszaboni Szerződés 12. cikke szerint ugyanis a “nemzeti parlamentek tevékenyen hozzájárulnak az Unió jó működéséhez”, ennek részleteit külön jegyzőkönyv rögzíti. Tehát a magyar parlament is számos unióval kapcsolatos tevékenységet végez. Emellett a képviselői irodaház ad otthont a magyar európai parlamenti képviselők irodáinak is, ilyen értelemben is európai intézmény.

Számunkra az európai zászló a közös európai értékek, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok tiszteletét jelképezi. Olyan ideákat, amelyek a magyar polgárok számára is kulcsfontosságúak.

Éppen ezért felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy először helyeztesse vissza az eltávolított uniós lobogót, utána pedig gondolkodjon el azon, hogy alkalmas-e arra, hogy egy európai ország törvényhozását vezesse.

Niedermüller Péter és Molnár Csaba
a DK európai parlamenti képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum