2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

DK: Kötelezettségszegési eljárást eredményezett az orbáni menekültpolitika

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Orbán-kormány menekültügyi törvénymódosításai miatt. Az Orbán-kormány menekültpolitikája olyan embertelen törvényeket szült, amelyek szerint a menekült gyermekekre is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a felnőttekre, valamint nem kell tolmácsot biztosítani a menekültek számára a menekültügyi eljárás során.

Az Európai Bizottság ma egyértelművé tette Orbán Viktor számára: kormányának tiszteletben kell tartania a közös európai kultúrát! A Fidesz nem lökdöshet ki menekülteket az országból olyan ítéletekkel, amelyeket az érintettek nem is értenek, és nem büntethet úgy menekült gyermekeket, mintha azok már nagykorúak lennének.

A Demokratikus Koalíció előre figyelmeztette az Orbán-kormányt, hogy az embertelen döntések hazánk megbüntetését vonhatják maguk után. Ma bebizonyosodott, hogy a DK-nak sajnos igaza volt, valóban kötelezettségszegési eljárást eredményezett az orbáni menekültpolitika. A DK szerint Orbán Viktor Európa-ellenessége ismét komoly kárt okozott hazánknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…