2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Korszerűsítést és azonnali béremelést a mentősöknek! – Orbán lesz a felelős, ha valakiért nem megy a mentő

DK: Korszerűsítést és azonnali béremelést a mentősöknek! – Orbán lesz a felelős, ha valakiért nem megy a mentő

A mentősök ma figyelmeztető sztrájkot tartanak, mert a kormány átverte őket, a beígért 60%-os béremelésből csak 10% valósul meg, az is csak jövőre. A mentősök jelenleg 90 és 110 ezer forint között keresnek, naponta pedig akár 3 műszakot, tehát 24 óra munkát is vállalhatnak, hogy valahogy meg tudjanak élni. A mentősöknek egyszerre kell megbirkózniuk a folyamatos munkaerőhiánnyal, az elöregedett és évek óta csak tákolgatott autóparkkal, a gyakori igazgatóváltásokkal és a több, egymással szemben álló érdekképviselettel, miközben még a munkaruhájukat is a saját pénzükből kell megvenniük. Nincs olyan magyar ember, aki ne értene egyet a ma tüntető mentősökkel.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor lesz a felelős, ha valakiért nem megy a mentő! A DK szerint teljeskörű jármű- és eszközkorszerűsítésre, valamint azonnali béremelésre van szükség a mentősöknél! A DK szerint a magyarok egészége szempontjából két kiemelt területet, a háziorvosi ellátást és a mentést is magára hagyta a kormány, veszélyeztetve magyarok millióinak egészségét.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…