2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Kipukkadt a lufi

A mezőgazdaság 2018. évi várható teljesítményéről szóló előzetes adatok ismét azt igazolják, hogy a hazug sikerpropaganda ellenére a magyar mezőgazdaság egyre alacsonyabb szinten használja ki a lehetőségeket és különösen rosszul hasznosítja a hazai és az uniós kasszából kapott mintegy 750 milliárd forint támogatást.

AKSH szerint az agrárszektorban a termelés 6,1%-kal csökken, a hozzáadott érték 15%-kal,a termelők jövedelme 10 %-ot meghaladó mértékben esik. Mezőgazdaságunk teljesítménye immár 4 milliárd euróval marad el attól a szinttől, amire a nyolcvanas évek végén még képes volt. A FIDESZ agrárpolitikája és a földforgalmi törvény a következő években még tovább fogja rombolni az egyelőre életképes gazdaságokat is.

A gazdapárti lózungok ugyanis csak álcázásul szolgálnak ahhoz, hogy a politikai elit egy szűk köre minél nagyobb szeletet hasíthasson ki magának a jövő élelmiszertermelésében rejlő üzletből. Az adatok azonban arra utalnak, hogy ez a kedvezményezett réteg a csalárd módon megszerzett javakat sem képes a kor szintjén kihasználni.

A Demokratikus Koalíció alapvető irányváltásra készül a mezőgazdaságban is. Teljes egészében elveti a Fidesz agrárpolitikáját, a modern kor követelményeihez igazodni képes mezőgazdaság kialakítását tűzi ki célul és azt megalapozó új földtörvényt készül megalkotni.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…