2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Kiderült: az idősotthonok ápolói semmit sem kapnak a kormány által beígért juttatásból

DK: Kiderült: az idősotthonok ápolói semmit sem kapnak a kormány által beígért juttatásból

Hiába a jól hangzó ígéretek, Orbán Viktor kormánya ismét átverte az egészségügyi dolgozókat! Bár Kásler Miklós szerint a hónapokkal ezelőtt belengetett egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatást a kormány július elsejével végre hajlandó kifizetni a járvány frontvonalában dolgozóknak (miután nemrég, pont a válság közepén csökkentette a fizetésüket), ugyanakkor kiderült, hogy ebből a pénzből a bentlakásos intézmények dolgozói, köztük az idősotthonok ápolói egy fillért sem kapnak. Annak ellenére sem, hogy munkájuk a járvány miatt kifejezetten veszélyes.

A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy semennyire sem lehet megbízni a kormány jól hangzó ígéreteiben. Miközben a Fidesz-közeli oligarchák gazdagodnak, a bentlakásos intézmények, idősotthonok ápolóinak még a nekik járó juttatásokat sem hajlandóak kifizetni Orbánék. Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy a beváltatlan szavak és a kifizetetlen jutalmak helyett azonnali, 100 százalékos béremelésre van szükség az egészségügyben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek