2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Kettős vereséget szenvedett az Orbán-kormány

Az operatív törzs tegnap esti ülésekor kettős vereséget kényszerült elkönyvelni az Orbán-kormány. Hazánk egyszerre veszítette el minden olyan szövetségesét, akikkel az egész menekültválságot meg lehetne oldani: Ausztriát és Németországot.

Olyan a rendszerváltás óta nem fordult még elő, hogy egy osztrák kancellár nem ért rá a magyar miniszterelnökkel beszélni. Másfelől viszont a kormány vereséget szenvedett a menekültekkel szemben is, akik kikényszerítették – amit a DK is napok óta mondott – hogy távozhassanak az országból. A tanulság, hogy aki szelet vet, vihart arat: az Orbán-kormány nem volt képes megoldani a problémát, amit saját maga idézett elő.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktornak be kell fejeznie az európai államokkal vívott háborúját. A DK szerint helyre kell állítani hazánk együttműködését Európával és olyan kormányzati politikát kell folytatni, hogy senki se féljen Magyarországon: sem az itt élők, sem az ide látogatók, sem az ide menekülők. A DK szerint éppen ezért a kormánynak és a Fidesz-frakciónak vissza kell vonnia a menekültekkel kapcsolatos, már elfogadott és a többi benyújtott szégyenletes javaslatait.

Vadai Ágnes
alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek