2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Katasztrófát okoz a kormány a még kevesebb kórházi kiadással

Varga Mihály az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában magyarázta a kormány szégyenletes bizonyítványát. A nemzetgazdasági miniszter szerint azért jut kevesebb pénz az egészségügyre, mert kevesebben vagyunk. Varga Mihály persze pontosan tudja, hogy az ok és az okozat pont fordítva van: azért vagyunk kevesebben, mert évek óta kevesebb pénz jut az egészségügynek. Ha a nemzetgazdasági miniszter ragaszkodik a cinikus elméletéhez, akkor persze magától megoldódik az egészségügy problémája: ha már senki sem marad az országban, valóban senkinek nem kell majd ellátás. Nagy a baj, ha a „nemzeti kormány” célja a minél kevesebb magyar.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy az összeomlás útján elindult egészségügyről a nemzetgazdasági miniszter cinikus megjegyzéseket tegyen. A DK követeli, hogy a kormány vállalhatatlan magyarázkodás helyett biztosítson plusz forrásokat az egészségügy számára. A DK szerint a kormány tudatosan teremt katasztrófahelyzetet azzal, hogy az eddigieknél is kevesebb pénzt szán a kórházi kiadásokra a 2016-os költségvetésben.

A DK a kormányváltás után megkezdi az egészségügy felzárkóztatását, hogy az európai Magyarországnak az egészségügyi rendszere és a lakosság ellátása is európai szintű legyen.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…