2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

DK: Jogunk van tudni Hende lemondásának okát!

Öt év hozzá nem értés, átgondolatlanság és károkozás után Hende Csaba honvédelmi miniszter ma benyújtotta lemondását. Bizonyára nem véletlen az időzítés, hiszen az Orbán-kormány kevesebb, mint két héten belül készül bevetni a Magyar Honvédséget a magyar-szerb határon. A lemondás ugyanakkor annyiból mindenképpen érdekes fejlemény, hogy Hende Csaba múlt héten még az Országgyűlésben bizonygatta, hogy miért is lesz jó a magyar hadsereg belföldön történő bevetése.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar állampolgároknak joguk van tudni, hogy miért mondott le a honvédelmi miniszter. A DK felszólítja Hende Csabát, hogy mondja ki lemondása valódi okát: nem ért egyet a magyar katonák déli határon történő bevetésével vagy előre sikertelennek ítéli a hadsereg menekültek feltartóztatására irányuló bevetését? A DK szerint az embereknek azt is joguk van tudni, ha Hende Csaba attól fél, hogy a kormány a hadsereg bevonásával emberiesség elleni bűntettet készül elkövetni, és nem szeretne osztozni Orbán Viktorral a felelősségben.

Vadai Ágnes
Alelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek