2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

DK: Itt az újabb nagy nemzeti átverés!

Hónapok óta szabály-ellenesen folyik a településeken az úgynevezett települési agrárgazdasági bizottságok választása. A választásra a kamarai tagokat – a településen élő összes mezőgazdasági termelőt, őstermelőt, gazdálkodó szervezetet – nem hívják meg, a választást legfeljebb tucatnyi, szinte minden esetben kizárólag Fidesz-kötődésű bennfentes részvételével tartják, akik maguk közül választják a bizottság tagjait.
Tavaly a kamarai vezetést is a jogosultaknak alig 7 %-a választotta meg. Ez még a kisebb baj lenne, hadd játszadozzanak egymás között.

Ennél azonban nagyobb a baj, mert ezzel csalárd módon megválasztják a helyi földbizottságot is, amely aztán élet-halál ura lesz a föld adásvételeknél, bérleteknél. A helyi földbizottságok választásáról a törvényi kötelezettség ellenére a kormány a mai napig nem alkotott rendeletet, és a választásig minden bizonnyal már nem is fog.

A földforgalmi törvény szerint ahol április végéig nem választják meg a földbizottságot, ott ez a kamarai bizottság fogja ellátni a földbizottság hatáskörét! A helyi földbizottság jóváhagyása nélkül május 1. után senki sem vehet és nem is bérelhet földet. Ezekben a kérdésekben a földbizottság megfellebbezhetetlenül ítélkezhetik, döntése ellen nem lehet sem felszólalni, sem fellebbezni, sem panaszt emelni, sőt, ha egy ügyletre határidőben nem nyilatkozik, akkor az elutasításnak minősül.

Gyakorlatilag már biztosra vehető, hogy ezek a sutyiban megválasztott, pártkatonákból álló bizottságok fogják bitorolni a földbizottságok hatásköreit is.

Azt hiszem, gazdatársak, itt lenne az ideje valami nagy felvonulásnak!

Nagy-Huszein Tibor
Elnökségi tag (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek